Vragen-estafette: Harriette Trip

570
Harriette Trip

De eerste deelnemer van de vragen-estafette is Harriette Trip. De vragen-estafette is een nieuw onderdeel van Gieterveen.com, waarbij een doosje met een aantal vragen doorgegeven wordt onder inwoners van Gieterveen. De persoon die de doos in ontvangst neemt, beantwoordt deze vragen en zoekt vervolgens iemand anders als nieuwe deelnemer aan deze vragen-estafette.


1. Wat is je naam?
Harriette Trip

2. Hoe oud ben je?
37 jaar

3. Waar ben je geboren en opgegroeid?
Ik ben geboren in Smilde vervolgens verhuisd naar Assen toen ik ongeveer twee jaar oud was. Tot mijn 16 heb ik in Assen gewoond.

4. Hoe lang woon je al in Gieterveen?
22 jaar

5. Welke opleidingen heb je gevolgd?
Ik heb de opleiding voor verpleegkundige gedaan.

6. Wat voor werk doe of deed je?
Ik werk al 14 jaar in het UMCG. De eerste 12 jaar heb ik op de gynaecologie gewerkt waar ik vrouwen met kanker heb verpleegd. Nu werk ik op de afdeling Hematologie waar ik patiënten verpleeg met leukemie of lymfeklierkanker die behandeld worden met chemotherapie.

7. Wat doe je in jouw vrije tijd? (hobby’s interesses en/of sport)
Genieten van het leven want niemand beloofd je de dag van morgen. Dat genieten doe ik samen met mijn twee kinderen. Af en toe op stap gaan met mijn vriendinnen. Door de emigratie van mijn ouders naar Denemarken ben ik gestopt met de paardensport.

8. Wat zijn jouw favoriete TV programma’s?
Dankzij mijn buurvrouw, vrouw Stevens, verslaafd geraakt aan Penoza.

9. Van welke verenigingen ben je lid in Gieterveen? Heb je ook een functie?
Eh heel eerlijk, geen idee zie ze elk jaar wel weer voorbij komen met de kaartjes.
Activiteiten vereniging in ieder geval wel.

10. Wat heb je doen besluiten om in Gieterveen te blijven/gaan wonen?
Wij woonden midden in Assen met paarden, dat was niet handig dus zochten mijn ouders een plek met voldoende land.Dat werd dus Gieterveen, veenakkers 58 streken wij 22 jaar geleden neer. Ik als puber van bijna 16 jaar zag dit totaal niet zitten. Kon mij niet voorstellen dat er wat te beleven viel. Tegendeel bewees, had geen mooiere jeugd kunnen krijgen. Ik vind het nog steeds fijn wonen in Gieterveen.
Mijn kinderen kunnen lekker vrij buiten spelen. Heb na mijn scheiding even getwijfeld of ik niet elders een geheel nieuw leven wilde opbouwen. Maar heb ervoor gekozen om dicht bij mensen te blijven die mij door dik en dun steunen en de kinderen in hun vertrouwde omgeving te laten.

11. Denk je, dat je over 10 jaar nog in Gieterveen woont?
Ja ik denk het wel.

12. Wat zal je willen verbeteren aan Gieterveen?
Het negatieve geroddeld over elkaar, je kan een ander hier zo mee kwetsen. Verder vind ik het jammer dat er zo weinig in onze kroeg te bleven valt. Er wordt genoeg georganiseerd maar weinig mensen laten hun neus zien. Ga niet mekkeren dat het niet leuk is of zaken niet goed geregeld zijn. Je bent dirigent van je eigen orkest en moet je eigen noot er ook aan toevoegen. Het is al een aderlating dat we onze supermarkt moeten missen als we in de toekomst de kroeg ook nog moeten missen kunnen we met de vinger naar ons zelf wijzen.

13. Wat wil je vragen aan de volgende deelnemer van de “Vragen Estafette?”
Ik wil de doos graag doorgeven aan Nadia van Kuijen met de volgende vraag:
Waar moest je het meeste aan wennen in Gieterveen?