Vragen-estafette: Jaap-Jan Smit

643

De vragen-estafette is een onderdeel van Gieterveen.com, waarbij een doosje met een aantal vragen doorgegeven wordt onder inwoners van Gieterveen. De persoon die de doos in ontvangst neemt, beantwoordt deze vragen en zoekt vervolgens iemand anders als nieuwe deelnemer aan deze vragen-estafette. Hier kun je alle deelnemers tot nu toe nog eens nalezen.


CIMG14761. Wat is je naam?
Jaap-Jan Smit

2. Wat is je leeftijd?
33

3. Hoe lang woon je in Gieterveen?
Heb van jongs af aan in Gieterveen gewoond .

4. Heb je altijd in Gieterveen gewoond? Waarom? Waarom eventueel ooit verhuisd en waar naartoe? Waarom weer terug naar Gieterveen verhuisd?
Heb ca. 2 jaar in Stadskanaal gewoond, omdat we daar een woning hadden gerenoveerd en te koop hadden. Sinds anderhalf jaar weer in Gieterveen, omdat het gewoon een mooi dorpje is..

5. Welke opleiding volg je of heb je gevolgd?
Ik heb de HAVO gevolgd en afgerond aan het Comenius College in Stadskanaal. Daarna heb ik MBO Bouwkunde opleiding gevolgd. Tijdens de avonduren heb ik nog de KOB aannemersopleiding gedaan.

6. Wat doe je in het dagelijks leven of wat heb je vroeger gedaan voor werk? Hoe bevalt dat? Hoe lang doe je dat of deed je dat?
Ik heb in mijn jeugd jaren verschillende vakantiewerken gedaan o.a. folders lopen, werken in een kwekerij, bij de boer en palletfabriek.
Tijdens/na mijn opleiding bouwkunde ben ik bij Bouwbedrijf Warmink in Gasselternijveen aan het werk gekomen. In die periode heb ik in de avonduren de aannemers cursus gevolgd. Toen ik deze had afgerond ben ik enige tijd later een eigen bouwbedrijf begonnen. Inmiddels ben ik 10 jaar eigen baas.

7. Wat doe je in jouw vrije tijd? (hobby’s interesses en/of sport) Waarom juist deze hobby’s, interesse of sport?
In mijn vrije tijd luister ik graag muziek en kijk ik tv… verder heb ik mijn werk als hobby..

8. Wat zijn je favoriete TV programma’s?
Niet echt favoriete programma’s, maar programma’s als “Ik vertrek” of help mijn man is klusser vind ik wel leuk.
Ook Sitcoms kijk ik wel.

9. Heb je een (bestuurlijke) functie binnen één of meerdere van verenigingen?
Heb geen Functie binnen een vereniging. Wel sponsor en (ondersteunend)lid van de voetbalvereniging.

10. Denk je, dat je over 10 jaar nog in Gieterveen woont? Waarom wel/ waarom niet?
Ik denk wel dat ik over 10 jaar nog in Gieterveen woon. We hebben een mooie plek om te wonen.

11. Hoe kijk je aan tegen de leefbaarheid in jouw dorp?
Er zijn veel verenigingen en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Dus de leefbaarheid is goed. Ik denk persoonlijk dat voor oudere mensen het wel moeilijker word om op een klein dorp te blijven, omdat steeds meer voorzieningen verdwijnen denk onder meer aan de supermarkt. Hierdoor zijn ze aangewezen op taxi’s, buurtbus of familie/kennissen.

12. Wat zal je willen verbeteren of veranderen aan Gieterveen? Waarom?)
Heb op dit moment geen idee wat ik zou willen verbeteren, misschien het berm maaien her en der, of langs de beek.
O ja, het zwerfafval wat her en der verspreid ligt. Het zou fijn zijn als mensen hun eigen afval opruimen of deponeren op de daarvoor bestemde plekken.

13. Wat wil je vragen aan de volgende deelnemer van de “Vragen Estafette?”
Ben je van plan je aan te melden bij een van de sportverenigingen op het dorp?

14. Wat is je antwoord op de vraag van de vorige deelnemer?(Wat voor muziek vind je leuk en heb je wel eens een concert bezocht?)
Ik vind heel veel verschillende muziek leuk Rock, Pop, Dance maakt me niet heel veel uit.. al zijn er wel grenzen natuurlijk.. 🙂
Qua concerten.. Ik ben wel eens naar Guus Meeuwis geweest, ook Sensation en Boerenrock… en Queen tribute.. dat is wat mij op dit moment even te binnen schiet.