Vragen-estafette: Jacqueline Wolf

343

De vragen-estafette is een onderdeel van Gieterveen.com, waarbij een doosje met een aantal vragen doorgegeven wordt onder inwoners van Gieterveen. De persoon die de doos in ontvangst neemt, beantwoordt deze vragen en zoekt vervolgens iemand anders als nieuwe deelnemer aan deze vragen-estafette. Hier kun je alle deelnemers tot nu toe nog eens nalezen.


1. Wat is je naam?
Jacqueline Wolf

2. Wat is je leeftijd?
45 jaar

3. Hoe lang woon je in Gieterveen?
Ik woon 22 jaar in Gieterveen

4. Heb je altijd in Gieterveen gewoond? Waarom? Waarom eventueel ooit verhuisd en waar naartoe? Waarom weer terug naar Gieterveen verhuisd?
Ik ben geboren in Hoogkerk van daaruit verhuist naar Winsum Groningen. Toen ik tien was zijn we verhuist naar de Gasselternijveenschemond waar mijn ouders nog wonen. In 1991 samen gaan wonen met Martin in Gasselternijveen. We hebben in 1993 een stuk grond gekocht aan het Vonderpad.

5. Welke opleiding volg je of heb je gevolgd?
HAVO, Tuinbouwschool opleiding bloemschikken en tuinbouw.

6. Wat doe je in het dagelijks leven of wat heb je vroeger gedaan voor werk? Hoe bevalt dat? Hoe lang doe je dat of deed je dat?
Ik heb vanaf 1 oktober mijn eigen zaak, No. 10. Na mijn opleiding ben ik begonnen in Groningen. In 1991 tot 1997 bij de Bloemenmand in Gasselternijveen. Daarna ben ik er een paar jaar tussenuit geweest tot ik werd gevraagd door Jan en Lies Smit om bij hun te komen werken. Daar heb ik gewerkt tot hun bedrijfsbeëindiging in 2015.

7. Wat doe je in jouw vrije tijd? (hobby’s interesses en/of sport) Waarom juist deze hobby’s, interesse of sport?
Als ik niet voor mijn bedrijf bezig ben doe ik aan vrijwilligerswerk voor kerk en Dorpshuis. Ik zit in het bestuur van het dorpshuis en doe de zondagsschool bij de kerk. Verder ben ik graag in de tuin en maak ik leuke dingen voor bij ons thuis of vrienden en familie.

8. Wat zijn je favoriete TV programma’s?
Ik hou van politie en detective series, verder een goede film en natuurlijk de woonprogramma’s.

9. Heb je een (bestuurlijke) functie binnen één of meerdere van verenigingen?
Ik ben voorzitter van het dorpshuis.

10. Denk je, dat je over 10 jaar nog in Gieterveen woont? Waarom wel/ waarom niet?
Zoals het nu lijkt wel. Onze kinderen wonen nu nog thuis.

11. Hoe kijk je aan tegen de leefbaarheid in jouw dorp?
We mogen hier graag wonen, voor ons is het goed te doen maar ik denk voor oudere mensen is het jammer dat er geen voorzieningen meer zijn. Ze zijn afhankelijk van familie en vrienden.

12. Wat zal je willen verbeteren of veranderen aan Gieterveen? Waarom?)
Het zou fijn zijn als er weer bepaalde voorzieningen in het dorp zijn, zoals een winkel. Ik denk dat het voor de groei van het dorp nodig is.

13. Wat wil je vragen aan de volgende deelnemer van de “Vragen Estafette?”(Schrijf deze vraag ook op een papiertje en doe deze in de doos?)
Als je 1 ding mocht veranderen, wat zou dat zijn?

14. Wat is je antwoord op de vraag van de vorige deelnemer?)
Ik ben natuurlijk nog maar net begonnen maar ik kan er mijn creativiteit in kwijt. Het is voor mij belangrijk dat er nog wel een bloemetje, plant of cadeautje op het dorp te krijgen is.

Lees hier volgende week woensdag aan wie Jacqueline de doos heeft doorgegeven.