Vragen-estafette: Joke Roossien

319

De vragen-estafette is een onderdeel van Gieterveen.com, waarbij een doosje met een aantal vragen doorgegeven wordt onder inwoners van Gieterveen. De persoon die de doos in ontvangst neemt, beantwoordt deze vragen en zoekt vervolgens iemand anders als nieuwe deelnemer aan deze vragen-estafette. Hier kun je alle deelnemers tot nu toe nog eens nalezen.


Vragen estafette:
1. Wat is je naam?
Joke Roossien

2. Wat is je leeftijd?
55 jaar jong

3. Hoe lang woon je in Gieterveen?
32 jaar

4. Heb je altijd in Gieterveen gewoond? Waarom? Waarom eventueel ooit verhuisd en waar naartoe? Waarom weer terug naar Gieterveen verhuisd?
Ik ben geboren in Bareveld wat nu Zorghotel De Veenkoloniën is.  Daar ben ik geboren en heb daar mijn eerste levensjaren door gebracht. Toen ik 10 jaar was zijn mijn ouders gestopt met de hotel en zijn we verhuisd naar de nieuwbouw in Bareveld.  We hadden naast het hotel nog een snackbar staan en daar zijn mijn ouders tot mijn 19 de jaar ook mee gestopt.

5. Welke opleiding volg je of heb je gevolgd?
Ik heb 1 jaar de mavo gedaan, toen de opleiding L.H.N.O gedaan.

6. Wat doe je in het dagelijks leven of wat heb je vroeger gedaan voor werk? Hoe bevalt dat? Hoe lang doe je dat of deed je dat?
Momenteel ben ik werkzoekende. Zoals ik net al zei, ik ben geboren in de kroeg, dus dat betekende vroeg mee aanpakken. Iedere zondag moesten mijn tweelingzus en ik slaatjes maken. Op de tafel in de keuken stonden de bakjes klaar en wij liepen rondjes om de tafel met dan weer een ei opleggen, een tomaatje etc etc. Iedere donderdagavond was er automarkt. We mochten niet eerder naar bed dan wanneer de koffiekopjes waren afgewassen.  Toen we wat ouder waren moesten we 1 emmer met aardappels schillen voor de slaatjes. Ook iedere zondagmiddag meehelpen in de snackbar (dat was niet altijd leuk, onze vriendinnen zaten dan in het zwembad en wij moesten werken). Heb dus heel vroeg mijn handen moeten laten wapperen, maar heb er heel veel van geleerd. Op mijn 15de ben ik bij A&O in Bareveld komen werken, daar heb ik 3 jaar gewerkt en ben toen naar familie Broekman in Gieten gegaan (wat nu de Jumbo is). Toen Mark is geboren ben ik gestopt met werken (parttime werken was toen nog niet aan de orde). Nadat Jarno is geboren, heb ik de draad weer op gepakt en ben ik s’avond bij de familie Broekman gaan werken. Ik had de leiding over de vulploeg. Dat heb ik met veel plezier gedaan, maar kon het toch niet goed combineren met het gezin. We waren ook net met ons huis aan het bouwen en ben daar weer mee gestopt. Toen werd ik gevraagd of ik de school wel wilde schoonmaken. Dat heb ik een aantal jaren gedaan totdat Jan Smit mij vroeg of ik wel bij hem wilde werken. Daar heb ik 17 jaar met heel veel plezier gewerkt. En nu dus werkzoekende.

7. Wat doe je in jouw vrije tijd? (hobby’s interesses en/of sport) Waarom juist deze hobby’s, interesse of sport?
In mijn vrije tijd mag ik graag met Hindrik fietsen, wandelen en mijn grootste hobby is toneelspelen. Tja waarom juist deze hobby? Ik ben een keer gevraagd om mee te doen en ja als je dan de smaak te pakken hebt.

8. Wat zijn je favoriete TV programma’s?
Mijn favoriete programma’s zijn :Britse detective, Discovery, serie’s zoals: Overspel en de Zwarte Tulp.

9. Heb je een (bestuurlijke) functie binnen één of meerdere van verenigingen?
Ik ben secretaris van de Oranje vereniging en ben lid van de toneelvereniging

10. Denk je, dat je over 10 jaar nog in Gieterveen woont? Waarom wel/ waarom niet?
Dat weet je natuurlijk nooit. Je weet niet wat er in de toekomst gaat gebeuren.

11. Hoe kijk je aan tegen de leefbaarheid in jouw dorp?
Vind het jammer dat er steeds meer voorzieningen verdwijnen. We moeten toch zorgen dat de jeugd zich nog wel in Gieterveen wil vestigen. Vind het altijd weer geweldig dat er met een aantal verenigingen weer een geweldig dorpsfeest neer wordt gezet, iedere vereniging heeft zijn eigen kwaliteiten en als je dat samen voegt kun je heel veel.

12. Wat zal je willen verbeteren of veranderen aan Gieterveen? Waarom?)
Misschien op het veld bij de Broek (voormalig schoolterrein) een leuke brink, waar je activiteiten kunt organiseren en aan het bosrand achter de Vonderpad starterswoningen neer zetten.

13. Wat wil je vragen aan de volgende deelnemer van de “Vragen Estafette?”(Schrijf deze vraag ook op een papiertje en doe deze in de doos?)
Met wie zou je een dag willen ruilen en waarom??

14. Wat is je antwoord op de vraag van de vorige deelnemer?)
Tja dat is een moeilijke vraag. We hebben meerdere leuke stukken gespeeld, maar waar ik het meest van heb genoten, dat is spelen bij de molen. Om een typetje te spelen en dat tussen het publiek, geweldig, daar kan ik mijn ei in kwijt.We hebben 1 keer bij de molen gespeeld met 550 jaar Gieterveen, 2 jaar terug hadden we een eenakter tijdens de oogstmarkt en met dat zelfde stuk hebben we meegedaan aan een eenakterfestival van het huus van de toal, De finale hebben we gespeeld in schouwburg DE OGTEROP in Meppel. Wat was dat genieten, spelen in een echte theater, dat maak je misschien maar 1 keer mee.

Ook wil ik bij deze een oproep doen (heb nu de kans). We zijn op zoek naar nieuwe spelers, lijkt het je leuk om toneel te spelen, of doe je normaalgesproken ook niet anders, meldt je!