Vragen-estafette: Jos van den Berg

843

De vragen-estafette is een onderdeel van Gieterveen.com, waarbij een doosje met een aantal vragen doorgegeven wordt onder inwoners van Gieterveen. De persoon die de doos in ontvangst neemt, beantwoordt deze vragen en zoekt vervolgens iemand anders als nieuwe deelnemer aan deze vragen-estafette. Hier kun je alle deelnemers tot nu toe nog eens nalezen.1. Wat is je naam?
Jos van den Berg

2. Wat is je leeftijd?
56

3. Hoe lang woon je in Gieterveen?
Wij wonen al vanaf 2005 in Gieterveen.
11 jaar alweer wat gaat de tijd toch snel.

4. Heb je altijd in Gieterveen gewoond? Waarom? Waarom eventueel ooit verhuisd en waar naartoe? Waarom weer terug naar Gieterveen verhuisd?
Nee ik heb 45 jaar in Den Haag gewoond, waarvan 4 jaar in Zoetermeer. Wij wilden onze kinderen graag in een rustige omgeving laten opgroeien en waar ze buiten konden spelen zonder omver gereden te worden.

5. Welke opleiding volg je of heb je gevolgd?
Na mijn LTS ben ik beroeps militair geworden. En heb vele opleidingen gevolgd. 1e automonteur, apk monteur, revisiemonteur. Diversen modules voor jeugdhulpverlening, taxichauffeur, sociale hygiëne, Jacht en molenaars opleidingen.

6. Wat doe je in het dagelijks leven of wat heb je vroeger gedaan voor werk? Hoe bevalt dat? Hoe lang doe je dat of deed je dat?
Ik ben begonnen als krantenjongen en later bij de Konmar( supermarkt) vakkenvuller, emballage en heftruck van mijn 14e tot mijn 17e. Daarna naar de landmacht. Hierna bij een Texaco garage gewerkt en overgestapt naar de Haagse motoren revisie. Hier heb ik 12 jaar gewerkt. Daarna nog een korte periode bij Volkswagen tot ik bij de ANWB als wegenwacht aan de slag kon. Dit was niet wat ik zocht en ben toen uiteindelijk de jeugdhulpverlening in gegaan en hebben wij 4 jaar lang een gezinshuis gerund. Uiteindelijk de stap genomen om naar Drenthe te verhuizen. Hier heb ik nog een tijd kunststof kozijnen verkocht en een blauwe maandag taxichauffeur geweest. Uiteindelijk ben ik in 2007 de slijterswereld in gerold.
Eerst als personeel en later als zelfstandige. Dit doe ik vanaf 2008 tot heden. Het contact met mensen vind ik erg leuk en daarbij vind ik speciale bieren, wijnen en whisky’s ook erg lekker.

7. Wat doe je in jouw vrije tijd? (hobby’s interesses en/of sport) Waarom juist deze hobby’s, interesse of sport?
Mijn hobby’s zijn jagen, wandelen en de molen. Hier heb ik het laatste jaar niet veel aan kunnen doen, maar ga dit straks weer helemaal oppakken.
Mijn mountainbike staat sinds 2005 in de mottenballen maar hij is afgelopen jaar weer helemaal opgeknapt, nu nog de start maken. Voordat wij in Gieterveen kwamen wonen deed ik veel meer aan sport, 3 keer in de week naar de sportschool, brandingvaren, wildwater varen, mountainbiken, klimmen in en outdoor, hardlopen. Skiën en met de canadees op stap. Wandelen in de Ardennen, alleen is de afstand hiervoor net te ver. Hier zaten wij gemiddeld 1 keer in de maand met vrienden. Maar Gieterveen is zo rustgevend dat dit niet meer nodig is.

8. Wat zijn je favoriete TV programma’s?
Heb ik niet. Ik kijk graag naar films. Actie en Science fiction. ook discovery channel kijk ik graag. Auto programma’s, antiek en documentaires.

9. Heb je een (bestuurlijke) functie binnen één of meerdere van verenigingen?
Ik zit bij de organisatie van de herfstmarkt. Dit doen wij vanaf 2009 en groeit elk jaar.

10. Denk je, dat je over 10 jaar nog in Gieterveen woont? Waarom wel/ waarom niet?
Dat ligt eraan. Het dorp vind ik prachtig en de inwoners ook. Alleen die rottige windmolens kunnen van mij gestolen worden.

11. Hoe kijk je aan tegen de leefbaarheid in jouw dorp?
Ik denk dat de meeste in Gieterveen best trots op hun dorp zijn. We hebben veel activiteiten en verenigingen. Ook de uitbreiding van jonge gezinnen is gunstig voor ons dorp ik hoop dat deze trend doorzet.

12. Wat zal je willen verbeteren of veranderen aan Gieterveen? Waarom?)
Ik ben een natuur mens , maar de nieuwe inrichting van het natuur gebied vind ik een aanfluiting. Voorheen kon je lekker met je hond hier lopen nu alleen nog maar aangelijnd. Schandalig de natuur is er voor iedereen dus ook voor de hond. Een kat laat zich ook niet door een draad buiten dit gebied houden. En katten zorgen ook voor veel predatie bij weidevogels. En dan niet vergeten de Ooievaar, vos, steenmarter en roofvogels. Dus waarom mag een hond hier niet los. De verdieping van de Beek en het opruimen van het zand en puin duurt ook al maanden dit verdiend ook geen schoonheidsprijs.

13. Wat wil je vragen aan de volgende deelnemer van de “Vragen Estafette?”(Schrijf deze vraag ook op een papiertje en doe deze in de doos?)
Hoe combineer jij je gezin met werk en alle activiteiten. Zoals sport en verenigingen.

14. Wat is je antwoord op de vraag van de vorige deelnemer?
De vraag of ik mijn avond liever doorbreng met een stevige Schotse of een lekkere Ierse.
Kan allebei ik begin eerst met de lekkere Ierse om de avond af te sluiten met een stevige Schotse. En in de zomer doen we er ook nog een stevige sigaar bij die ik zelf importeer uit de Dominicaanse Republiek.