Vragen-estafette: Karina Doornbos

418

De vragen-estafette is een onderdeel van Gieterveen.com, waarbij een doosje met een aantal vragen doorgegeven wordt onder inwoners van Gieterveen. De persoon die de doos in ontvangst neemt, beantwoordt deze vragen en zoekt vervolgens iemand anders als nieuwe deelnemer aan deze vragen-estafette. Hier kun je alle deelnemers tot nu toe nog eens nalezen.


1. Wat is je naam?
Karina Doornbos

2. Wat is je leeftijd?
35

3. Hoe lang woon je in Gieterveen?
Inmiddels 1 jaar.

4. Heb je altijd in Gieterveen gewoond? Waarom? Waarom eventueel ooit verhuisd en waar naartoe? Waarom weer terug naar Gieterveen verhuisd?
Ik ben een geboren en getogen Groninger en ik ben opgegroeid in het dorp bovenop de gasbel, Slochteren. Al op jonge leeftijd ben ik naar Emmen verhuisd om de MBO opleiding Dierenverzorging met dierenartsassistente te volgen en vanuit een stage kon ik uiteindelijk 4 jaar bij Dierenpark Emmen werken in weekenden en vakanties waarbij ik educatieve programma’s begeleidde. Na de MBO, heb ik in Dronten de HBO opleiding educatiemanagement groene sector gevolgd. Hierbij kreeg ik ook mijn 2e graads lesbevoegdheid voor biologie en natuurscheikunde. Tijdens mijn opleidingen heb ik 3 buitenlandse stages gedaan, Engeland en West Australië.

5. Welke opleiding volg je of heb je gevolgd?
Na mijn studie kwam ik voor 3 jaar aan het werk als docent dierenverzorging op de Groene Welle in Zwolle. Zo ging ik in Ommen wonen en na een aantal jaren lesgeven kwam ik bij Staatsbosbeheer terecht. Hier werd ik voor 2 jaar aangenomen als leerling Boswachter in onder andere het Vechtdalgebied in Overijssel. Tijdens deze leuke leerzame periode van mijn leven kreeg ik ook nog de MBO opleidingen Bos- en Natuurbeheer niveau 3 en 4 op zak. In 2011 ging ik samenwonen met Robert in Drouwenerveen. Niet veel later kregen wij ook onze dochter Vera.

6. Wat doe je in het dagelijks leven of wat heb je vroeger gedaan voor werk? Hoe bevalt dat? Hoe lang doe je dat of deed je dat?
Vanaf 2013 ben ik weer aan het werk als docent biologie en natuurscheikunde bij Dollard College Pekela. Het lesgeven doe ik met veel enthousiasme. De pubers zijn uitdagend en ik draag veel passie uit over natuur en de mens. Ik mag graag projectjes met de leerlingen ondernemen zoals eieren uitbroeden in de klas.

7. Wat doe je in jouw vrije tijd? (hobby’s interesses en/of sport) Waarom juist deze hobby’s, interesse of sport?
Ik ben graag bij mijn gezinnetje. Met het mooie weer ben ik ook graag buiten! Om te sporten en met dieren bezig te zijn. We hebben 2 katten, Snor en Mees. Ook hebben we eenden, kippen en cavia’s. Afgelopen maart heb ik de halve marathon gelopen en ik zit sinds kort bij de tennisclub van Gieterveen. Daarnaast ben ik enthousiast lid geworden van Crescendo. Zo heb ik al in het toneelstuk bij de molen mogen meespelen tijdens de herfstmarkt en was ik te zien tijdens het blijspiel “Schots en Schief “. Een beetje gek doen, de gezelligheid, heel leuk! En ik vind de Drentse toal ook mooi.

8. Wat zijn je favoriete TV programma’s?
Ik mag graag samen met Robert naar Nederlandse series kijken waaronder Divorce, Gouden Bergen, Gooise vrouwen, Penoza en Boer zoekt vrouw.

9. Heb je een (bestuurlijke) functie binnen één of meerdere van verenigingen?
Ik heb geen bestuurlijke functies binnen het dorp. Ik ben nog druk genoeg maar wie weet wat de toekomst brengt. Laten we zeggen, ik steek graag de handen uit de mouwen en ik waardeer de levendigheid van Gieterveen ontzettend. Ik ben bijvoorbeeld ook vrijwilliger tijdens de meimarkt.

10. Denk je, dat je over 10 jaar nog in Gieterveen woont? Waarom wel/ waarom niet?
Ik hoop over 10 jaar nog in Gieterveen te wonen. Het is een fijne plek!

11. Hoe kijk je aan tegen de leefbaarheid in jouw dorp?
Gieterveen vind ik een leuk actief dorp. Hoeveel dorpen hebben een tennisbaan?! Top. Ook vind ik de natuur erg prachtig. Ik mag dan ook graag door de Bonnerklap en de Torenveen wandelen en hardlopen. Ik ben erg benieuwd naar de realisatie van de recreatieve plannen voor het gebied. Ik heb als nieuwkomer regelmatig een gesprekje gehad over het “er tussen komen”. Ik zit dan zogezegd nergens tussen maar inmiddels wel bij van alles.

12. Wat zal je willen verbeteren of veranderen aan Gieterveen? Waarom?)
Als ik dan toch iets moet noemen. Jammer dat de dorpswinkel er niet meer is. Dat was toch wel erg gemakkelijk maar juist ook voor de minder mobiele Gieterveners. Maar wie weet kan in een ander concept toch weer een dorpswinkeltje uit? Trouwens, ook wij maken ons oprecht zorgen over de snelheidsduivels die zowel in de vroege ochtend als overdag langs scheuren.

13. Wat wil je vragen aan de volgende deelnemer van de “Vragen Estafette?”

 

14. Wat is je antwoord op de vraag van de vorige deelnemer?
(Welke drie dingen wil je graag doen/ meemaken en waarom?)
Bovenal wens ik op een dag samen met Robert tevreden en gelukkige overgrootouders te zijn geworden met nog dierbaren om ons heen om de herinneren te kunnen koesteren. Ik wens dit ook voor Vera en haar kinderen, kleinkinderen etc.
Ik wens dat ervaringen in geloof, hoop, liefde, vrijheid, natuur en respect worden doorgegeven en ik maak daar graag deel van uit in welke zin dan ook. Zo wens ik alles uit het leven te halen wat er in zit.
Wat daarom zeker nog in de planning staat is samen meer van de wereld ontdekken zoals reizen naar Bali, Zuid Australië en Afrika. Het lijkt me ultiem om een keer te para-sailen en als een adelaar te vliegen door de lucht.