Vragen-estafette: Miranda Kors

703

De vragen-estafette is een onderdeel van Gieterveen.com, waarbij een doosje met een aantal vragen doorgegeven wordt onder inwoners van Gieterveen. De persoon die de doos in ontvangst neemt, beantwoordt deze vragen en zoekt vervolgens iemand anders als nieuwe deelnemer aan deze vragen-estafette. Hier kun je alle deelnemers tot nu toe nog eens nalezen.


20140811_1701381. Wat is je naam?
Miranda Kors

2. Wat is je leeftijd?
28 jaar

3. Hoe lang woon je in Gieterveen?
Sinds eind april 2015, dus bijna 1.5 jaar

4. Heb je altijd in Gieterveen gewoond? Waarom? Waarom eventueel ooit verhuisd en waar naartoe? Waarom weer terug naar Gieterveen verhuisd?
Nee, ik woon sinds vorig jaar in Gieterveen

5. Welke opleiding volg je of heb je gevolgd?
Ik heb het VWO gedaan in Stadskanaal. Vervolgens heb ik de opleiding ‘Pedagogische Wetenschappen’gevolgd aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

Binnenkort ga ik starten met de cursus
‘Cursus Zorg voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen.’

6. Wat doe je in het dagelijks leven of wat heb je vroeger gedaan voor werk? Hoe bevalt dat? Hoe lang doe je dat of deed je dat?
Tijdens mijn studie heb ik vakantiewerk gedaan als assistent begeleider bij Stichting de Trans in Rolde. Ook heb ik 8 jaar gewerkt (in de vakantieperiodes) als landarbeider in Drouwenerveen.

Nadat ik was afgestudeerd als orthopedagoog ben ik gaan werken als persoonlijk begeleider bij Vanboeijen in Assen en als orthopedagoog/ dyslexiebehandelaar bij Cedin.

Toen mijn contract niet verlengd werd bij Vanboeijen, ben ik gaan werken als persoonlijk ondersteuner bij de Baalderborg Groep in Hardenberg. Hier werk ik nog steeds met veel plezier. Daarnaast werk ik ook nog steeds als orthopedagoog/dyslexiebehandelaar bij Cedin. Verder ben ik lid van de WMO-raad van de Gemeente Aa & Hunze en doe ik 1x in de 4 weken wat leuks met een van de cliënten waarmee ik in Assen gewerkt heb.

7. Wat doe je in jouw vrije tijd? (hobby’s interesses en/of sport) Waarom juist deze hobby’s, interesse of sport?
Ik heb niet heel veel vrije tijd maar ik vind het leuk om gezellige dingen te doen met mijn vriend en vriendinnen zoals shoppen, ergens wat drinken/eten en gezellig kletsen.

Op de woensdagavond doe ik aan Steps, in de Strohalm in Gasselternijveen.

8. Wat zijn je favoriete TV programma’s?
Doordat ik onregelmatig werk, is het lastig om echt programma’s/series te volgen. Ik vind veel verschillende programma’s leuk van ‘Herrie op de Bosbaan’ tot ‘Ik vertrek’. Ook misdaadseries en romantische films vind ik leuk.

9. Heb je een (bestuurlijke) functie binnen één of meerdere van verenigingen?
Nee

10. Denk je, dat je over 10 jaar nog in Gieterveen woont? Waarom wel/ waarom niet?
Ik denk het wel. We zijn nu net een nieuw huis aan het bouwen, dus ik denk dat we daar de komende jaren graag van blijven genieten.

11. Hoe kijk je aan tegen de leefbaarheid in jouw dorp?
Gieterveen is een dorp met een groot verenigingsleven. Voor de oudere mensen kan ik me voorstellen dat het steeds lastiger wordt, aangezien er steeds meer voorzieningen als de supermarkt verdwijnen.

12. Wat zal je willen verbeteren of veranderen aan Gieterveen? Waarom?)
Voor mezelf vind ik het prima zo, maar zoals hierboven beschreven zou het voor de oudere bevolking fijn zijn dat er meer faciliteiten voorhanden zijn. Al snap ik ook dat het voor een kleine ondernemer lastig is het hoofd boven water te houden in een klein dorp.

13. Wat wil je vragen aan de volgende deelnemer van de “Vragen Estafette?”
Wat staat er op jouw ‘bucketlist’?

14. Wat is je antwoord op de vraag van de vorige deelnemer?)
Vraag:
‘Ben je van plan je aan te melden bij één van de sportverenigingen op het dorp?’

Momenteel niet. Zoals aangegeven sport ik in Gasselternijveen. Dit doe ik al jaren en bevalt me goed. Daarnaast heb ik ook niet heel veel tijd om nog extra te sporten bij een vereniging. Mede ook doordat ik onregelmatig werk.