Vragen-estafette: Stefan van der Veen

464

De vragen-estafette is een onderdeel van Gieterveen.com, waarbij een doosje met een aantal vragen doorgegeven wordt onder inwoners van Gieterveen. De persoon die de doos in ontvangst neemt, beantwoordt deze vragen en zoekt vervolgens iemand anders als nieuwe deelnemer aan deze vragen-estafette. Hier kun je alle deelnemers tot nu toe nog eens nalezen.


1. Wat is je naam?
Stefan van der Veen

2. Wat is je leeftijd?
24 jaar

3. Hoe lang woon je in Gieterveen?
Op 2 weken in de couvouse in het UMCG te Groningen na, woon ik mijn hele leven al in Gieterveen.

4. Heb je altijd in Gieterveen gewoond? Waarom? Waarom eventueel ooit verhuisd en waar naartoe? Waarom weer terug naar Gieterveen verhuisd?
Ik heb ongeveer een jaar lang in Wildervank gewoond en ga ook volgend jaar terug naar Wildervank. Momenteel zijn we daar druk in verbouwing.

5. Welke opleiding volg je of heb je gevolgd?
Ik heb een opleiding tot Fysiotherapeut afgerond. Ik ben 2 jaar geleden afgestudeerd.

6. Wat doe je in het dagelijks leven of wat heb je vroeger gedaan voor werk? Hoe bevalt dat? Hoe lang doe je dat of deed je dat?
Toen ik afgestudeerd was ben ik aan het werk gekomen bij Fysiotherapie Torenstraat in Wildervank. Sins een jaar werk ik bij TriFysio in Ter Apel. Momenteel bevalt me dat hartstikke goed en zit ik daar prima op mijn plek.

7. Wat doe je in jouw vrije tijd? (hobby’s interesses en/of sport) Waarom juist deze hobby’s, interesse of sport?
Ik ben vooral actief bij de voetbalvereniging. Ik ben speler van het 1e elftal, geef training aan het 2e elftal en heb ook een bestuursfunctie. Naast voetbal ben ik een groot muziekliefhebber en ga ik regelmatig naar een concert of festival!

8. Wat zijn je favoriete TV programma’s?
Ik hou enorm van televisieprogramma’s met de ‘normale’ mensen! Ik ben een groot fan van De Rijdende Rechter en in het verleden van Man Bijt Hond.
Op voetbalgebied ga ik zeker 1 keer per week voor de buis zitten voor Voetbal Inside.

9. Heb je een (bestuurlijke) functie binnen één of meerdere van verenigingen?
Ik ben wedstrijdsecretaris van de voetbalvereniging.

10. Denk je, dat je over 10 jaar nog in Gieterveen woont? Waarom wel/ waarom niet?
Ik ga over een paar maanden dus weer terug naar Wildervank. Toch blijf ik zeker regelmatig in het dorp terug komen. Of ik er ooit weer ga wonen weet je natuurlijk nooit, maar mijn roots zullen hier altijd blijven liggen gok ik.

11. Hoe kijk je aan tegen de leefbaarheid in jouw dorp?
Het is natuurlijk enorm zonde dat er steeds meer voorzieningen verdwijnen uit de kleinere dorpen, zo ook uit Gieterveen. Toch denk ik dat we het hier nog vrij goed doen. Ik vind het erg positief dat zoveel jongeren en jongvolwassenen in Gieterveen blijven wonen en daarbij ook wat willen doen voor het dorp. Zo zijn er best wat verenigingen met een vrij jong bestuur, waardoor er naar mijn idee meer georganiseerd wordt. Dus volgens mij kunnen we niet tegenhouden dat de voorzieningen langzaam verdwijnen, maar is het zeker nog ‘leefbaar’ in het dorp!

12. Wat zal je willen verbeteren of veranderen aan Gieterveen? Waarom?
Tuurlijk had ik gewild dat er meer voorzieningen waren, maar dat zal nooit meer gebeuren ben ik bang. Ik denk dat het belangrijk is dat de mensen die hier wonen betrokken blijven met het dorp, waardoor het hier zo leefbaar mogelijk blijft. Wordt lid van een vereniging, wees een vrijwilliger, bemoei je met de dorpszaken en wees positief naar de dingen die georganiseerd worden!

13. Wat wil je vragen aan de volgende deelnemer van de “Vragen Estafette?
Toen je hier net kwam wonen, was het moeilijk om hier je draai te vinden?

14. Wat is je antwoord op de vraag van de vorige deelnemer?(Wat staat er op jouw ‘bucketlist’?)
Ik heb niet echt een bucket list. Ik heb wel voor mijzelf het doel dat ik wat van de wereld gezien wil hebben. Verschillende culturen, continenten en gebieden. Ik ben niet iemand die een half jaar gaat backpacken in Australië, maar ik wil ‘overal’ eens geweest zijn en ‘alles’ eens gezien hebben.