Vragen-estafette:Trientje Luit-Eleveld

580

De vragen-estafette is een onderdeel van Gieterveen.com, waarbij een doosje met een aantal vragen doorgegeven wordt onder inwoners van Gieterveen. De persoon die de doos in ontvangst neemt, beantwoordt deze vragen en zoekt vervolgens iemand anders als nieuwe deelnemer aan deze vragen-estafette. Hier kun je alle deelnemers tot nu toe nog eens nalezen.1. Wat is je naam?
Trientje Luit-Eleveld

2. Wat is je leeftijd?
32

3. Hoe lang woon je in Gieterveen?
Al mijn hele leven woon ik in Gieterveen! Ik ben er geboren en opgegroeid aan de Veenakkers. Op mijn 18e gingen Adolf en ik samenwonen aan de Boerendijk. Na twee jaar hebben ons huis aan de Broek gekocht.

4. Heb je altijd in Gieterveen gewoond? Waarom? Waarom eventueel ooit verhuisd en waar naartoe? Waarom weer terug naar Gieterveen verhuisd?
Nooit weggeweest….staat ook zeker niet op de planning.

5. Welke opleiding volg je of heb je gevolgd?
Na de Havo heb ik de HEAO gedaan. De opleiding Management Economie en Recht. Voor mijn werk heb ik verschillende cursussen gevolg die te maken hebben met de facturatie van Ziekenhuiszorg.

6. Wat doe je in het dagelijks leven of wat heb je vroeger gedaan voor werk? Hoe bevalt dat? Hoe lang doe je dat of deed je dat?
Zodra ik oud genoeg was om te werken ben ik courgettes gaan snijden. In de winter bloembollen poten en vervolgens in een kledingwinkel gaan werken in Borger. Na afloop van dit contract in de supermarkt in Gieten als kassière gewerkt. Inmiddels was ik aan mijn studie begonnen in Groningen en kon ik 1 dag per week op mijn stageplek aan het werk. Wel een drukke tijd, want we hadden toen ook net ons huis gekocht waarin we het nodige kluswerk hadden.
Na mijn opleiding heb ik een baan aangeboden gekregen op mijn laatste stageplek in het UMCG. Op verschillende afdelingen heb ik mij bezig gehouden met de invoering van de DBC’s. Ik ben hierin de schakel tussen de administratie en de facturatie. Sinds 2011 werk in het UMCG Beatrixoord locatie Haren. Een prachtige locatie en leuke collega’s. Ik ga nog steeds drie dagen per week met plezier naar mijn werk. De overige dagen blijf ik met plezier thuis gezellig met de kinderen om met iets minder plezier de huishouding te doen.

7. Wat doe je in jouw vrije tijd? (hobby’s interesses en/of sport) Waarom juist deze hobby’s, interesse of sport?
Hobby en interesses kan ik wel een paar van noemen. Zo vind ik fotograferen erg leuk en dan vooral portretten. Ik kan dit vaak oefenen met mijn eigen studio en lieve neefjes en nichtjes! Ik probeer 2 tot 3 keer in de week te tennissen en om een beetje fit te blijven ‘probeer’ ik regelmatig te hardlopen. Gelukkig bied mijn werk bedrijfsfitness aan JOEPIE! Dus op dinsdag en donderdag een uurtje sporten scheelt mij weer in de avond uren. In de wintermaanden is dinsdagavond toneelavond! gezellig en leuk (vooral even de bami schijf en safari na afloop 🙂 Daarnaast ben ik dol op (bijna) alle genres muziek. Het ‘Foute uur’ is mijn favoriet, maar het piratenfeest is iets waar je mij niet ziet! Tussen de huishouding door oefen ik op de piano. Al 5 jaar heb ik om de week les aan huis. Eline vroeg mij laatst wanneer ik op ga treden…mijn antwoord; NOOIT. Eline; ‘Waarom krijg je dan les!’. Een half jaar geleden heb ik ook een gitaar aangeschaft. Leek me zo gezellig om buiten bij het vuur muziek te maken…Mijn nichtje leert mij de akkoorden en ik hoop binnenkort iets meer te kunnen spelen dan ‘Boer wat zeg je van mijn kippen’.
Mijn nieuwste hobby is het maken van kleding, kussentjes, tasjes e.d. Ik zit heel internet af te speuren naar patronen. Ik heb echter nog geen moment gevonden om de lapjesmarkt te bezoeken..

8. Wat zijn je favoriete TV programma’s?
Ik heb heel veel series gevolgd de afgelopen jaren. De harde schijf stond dan ook vaak vol. Tegenwoordig doe ik het rustig aan en kijk ik naar Bones. Maar mijn meest favoriete serie is nog altijd Friends.

9. Heb je een (bestuurlijke) functie binnen één of meerdere van verenigingen?
Ik zit al weer enkele jaren in het bestuur van de Tennisvereniging. Tot vorig jaar was ik actief binnen het bestuur van molenstichting de Eendracht. Maar helaas kon ik dit niet meer goed combineren met de zwemlessen en voetbalwedstrijden van de kinderen.

10. Denk je, dat je over 10 jaar nog in Gieterveen woont? Waarom wel/ waarom niet?
NATUURLIJK! Ik zou geen reden kunnen bedenken waarom we zouden verhuizen…laat staan naar een ander dorp.

11. Hoe kijk je aan tegen de leefbaarheid in jouw dorp?
Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die zich niet kunnen vermaken in ons dorp. Er zijn veel verenigingen en er wordt ontzettend veel georganiseerd! De omgeving is prachtig en de mensen zijn vriendelijk. Natuurlijk vind ik het jammer dat sommige dingen verdwijnen, maar alles went! En soms moeten we ons gewoon aanpassen.

12. Wat zal je willen verbeteren of veranderen aan Gieterveen? Waarom?)
De saamhorigheid. Er gebeuren zoveel mooie dingen omdat er zoveel mensen zijn met mooie ideeën. Ik vind het dan jammer dat er altijd wel mensen zijn die uitblinken in het geven van negatieve feedback…
Waarom kunnen we niet gewoon accepteren dat niemand gelijk is en wat vaker proberen elkaar complimentjes te geven. Want; Zeggen wat je denkt, kan ook iets aardigs zijn!

13. Wat wil je vragen aan de volgende deelnemer van de “Vragen Estafette?”
Gieterveen is de afgelopen jaren flink gegroeid. Hoeveel huizen heb jij helpen bouwen om Gieterveen te maken tot wat het nu is?

14. Wat is je antwoord op de vraag van de vorige deelnemer?
(Hoe combineer jij je gezin met werk en alle activiteiten. Zoals sport en verenigingen.)

Als je de leefbaarheid in het dorp wil houden moet je bij jezelf beginnen. Alle verenigingen kunnen niet blijven bestaan zonder vrijwilligers. Dus als ik ergens kan helpen doe ik dat met alle plezier! Gewoon een kwestie van goed plannen en weten waar je het allemaal voor doet.