VV Gieterveen moet VeenCup in Gasselternijveen laten

293

GASSELTERNIJVEEN – Het is voetbalvereniging niet gelukt om de VeenCup te prolongeren. De VeenCup, een onderlinge wedstrijd tussen de voetbalverenigingen uit Gasselternijveen en Gieterveen, werd afgelopen zaterdag voor de tweede keer gespeeld. Lang leek het goed te gaan voor de mannen in het groen, maar in de slotfase van de wedstrijd wist Gasselternijveen 2 keer toe te slaan, en zo een achterstand om te buiten naar een overwinning (2-1).

Het was maar wat puzzelen voor leiders Mark Roossien en Harry Kupers. Mede doordat het seizoen eigenlijk al afgelopen is, veel vakantiewerk, de TT en weekendjes weg waren er veel afzeggingen. Een mooie gelegenheid om 2 A-junioren, Lars Caspers en Daniel Kiers, te laten debuteren in het eerste elftal van Gieterveen. Ook had verzorger Kevin Meering zijn voetbalschoenen weer aangetrokken.

Het eerste doelpunt komt op naam van Gieterveen. Veteraan Roel Drent legt van een meter of 20 aan en schiet binnen. Gasselternijveen had het betere veldspel tijdens deze wedstrijd, met name de slag op het middenveld werd verloren door Gieterveen, waardoor de ploeg amper balbezit kon houden.

Doelman van Dijken, van Gieterveen, lag een aantal malen keurig in de weg van de aanvallers van Gasselternijveen. Hoewel Gasselternijveen de gehele wedstrijd meer balbezit had, kreeg Gieterveen nog een grote kans via Wilte Nijhuis. Hij schoot de bal tegen de doelman van Gasselternijveen op.

In de blessuretijd gaat het dan nog mis voor Gieterveen. Uit een voorzet schiet veteraan Edward Mac Donald binnen. Nog geen 2 minuten later ligt de bal weer in het doel van Gieterveen. Kees van Klaveren kopt uit een corner knap binnen. Hierdoor wint Gasselternijveen de tweede editie van de VeenCup.