VvdW Q1-2017: Uitslag eerste ronde

494

In de eerste ronde van de vraag van de week van het eerste kwartaal van 2017 was de vraag hoeveel inwoners ons dorp telde op 1 januari 2016.
Gelukkig wisten velen van jullie de juiste bron te vinden, op de website van de gemeente staat namelijk een keurig lijstje met inwoneraantallen van Gieterveen en alle andere dorpen in de gemeente met daarbij duidelijk de teldatum: 1 januari 2016. Het juiste antwoord moet dus zijn; 959 inwoners.

Toen op de redactie opvallend veel gelijke foute antwoorden binnen kwamen, kregen we het Spaans benauwd. Waar komen deze antwoorden, allen 1225 inwoners, toch vandaan. Een speurtocht op het immense wereldwijde web heeft ons gebracht tot de website oozo.nl, een handige website waar klaarblijkelijk wat statistische gegevens van onder andere Gieterveen op staan. Maar er is een behoorlijke fout in geslopen. Tot Gieterveen worden 4 buurten gerekend te weten; Gieterveen, Bonnerveen, verspreide huizen Gieterveen (buiten de bebouwde kom) en Nieuwediep. Ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat Nieuwediep geen onderdeel is van het dorp Gieterveen en derhalve mogen ook de inwoners van Nieuwediep niet opgeteld worden bij die van Gieterveen.

Marc Eling was het snelste met het goede antwoord. Hij krijgt 5 punten. Hij gaf het antwoord  3 minuten nadat de vraag online was gezet. We hebben wel eens sneller een goed antwoord gehad, het is duidelijk dat jullie deelnemers, nog even wakker moeten worden uit de winterslaap. Morgen een nieuwe vraag.

Hieronder de tussenstand na 1 gespeelde ronde.

[table “” not found /]