Hoe vaak voorrang geven aan het verkeer van rechts als ik van de molen naar het café fiets om daar een pilsje te drinken. Dat was de vraag. Het bleek nog moeilijk genoeg te zijn en dat begrijp ik. Hoe zit dat nog maar. Hier de uitleg.
De splitsingen Broek-Veenakkers, Broek-Tuinstraat, Broek-Meertensweg en Broek-Herenweg Noord zijn allen gelijkwaardig, dus daar dient al het verkeer van rechts voorrang te krijgen. Dan blijft over de splitsing Broek-Nije Broek. Dat is een weg van rechts, maar aldaar is een uitritconstructie gesitueerd en derhalve hoeft u aan het verkeer van rechts geen voorrang te verlenen.

Het juiste antwoord moet dus zijn: 4 keer.

Thijs Piening was het snelste met een antwoord. Zijn antwoord was echter fout. Kort daarna kwam Bart Caspers met het juiste antwoord. Dit legt hem geen windeieren. Hij pakt de volle 5 punten.
Daarmee komt hij aan kop van het klassement te staan samen met Jannie Trip en Ben Oostingh. Marc Eling, vorige week nog lijstaanvoerder zakt naar een gedeelde tweede plek. Hij gaf twee antwoorden (één goed, één fout) en dat rekenen we gewoon fout.

Morgen weer een nieuwe vraag!

[table “” not found /]

Geef een reactie