afvalIn het nieuwe jaar verandert er het nodige in het afvalophaalbeleid van de gemeente Aa en Hunze. De afvalkalender van Gieterveen.com is hierop aangepast. De afvalkalender beschikbaar in google calender. Deze kun je dan toevoegen aan de eigen agenda.  In het kort zijn de wijzigingen:

  • Voor wijk 1 ( Broek, Nieuwbouw, Veenakkers, Streek, Tjassenswijk, De Hilte) veranderen de ophaaldagen voor de groene en grijze container.
  • Vanaf maart wordt voor het gehele dorp het restafval (grijze container), nog maar één keer per 4 weken opgehaald, maar daar tegenover wordt de plastic, metaal en drankpakken (oranje) container wel één keer per 2 weken geleegd.
  • De frequentie van de groene container blijft ongewijzigd.

Voorheen stuurde de gemeente een afvalkaart met alle ophaaldata. Om de hoeveelheid afval te beperken in de containers, hebben ze besloten om dit in het vervolg digitaal te doen. Dit kan via:

http://www.mijnafvalwijzer.nl/.

Er is ook een app voor de telefoon beschikbaar gemaakt:

Let op!!!

Donderdag 7 januari wordt de inmiddels bruin geworden vriend met naalden opgehaald. Zet de voormalige kerstboom om 7:30 bij de straat en de gemeente zal deze dan ophalen.

Geef een antwoord