(Bijna) heel Gieterveen harkt subsidie bij de Rabobank

580

Het is elk jaar weer een groot feest voor de penningmeester(es) van menig vereniging uit Gieterveen als de brief van de Rabobank clubkas campagne weer op de mat valt. Dat betekent een leuke bijdrage voor de kas (zonder te bedelen bij de deuren, contributie of kantine prijzen te verhogen) om de noodzakelijke verbeteringen aan de club te kunnen financieren. De Raiffeisen Boerenleenbank bepaald hoeveel subsidie elke vereniging ontvangt aan de hand van stemmen die leden van deze bank uitdelen aan de deelnemende verenigingen. Dit jaar hebben maar liefst 9 verenigingen uit Gieterveen zich opgegeven voor dit gratis geld. De spoeling wordt hierdoor dus wel iets dunner voor de verenigingen t.o.v. de voorgaande jaren. De zak pecunia is natuurlijk beperkt.  Gelukkig voor de deelnemende verenigingen doet de lokale webstek Gieterveen.com niet mee met het afromen van de poet, anders moest er nog meer gedeeld worden! Stemmen kan hier: https://www.clubkascampagne.nl/assen-nd/clubkascampagne, alleen voor leden van de Rabobank. Lid worden doe je hier: https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/lid-worden/ Dan kun je volgend jaar ook meestemmen. Wij wensen alle verenigingen een stevig duit in hun clubkas!!!

Hieronder de verenigingen met hun bestedingsdoelen: 


Bonnyfest
Wij proberen wij ons festival toegankelijk te houden voor iedereen door een acceptabele entree- en muntprijs te blijven hanteren. Daarnaast proberen we een breed en aantrekkelijk programma neer te zetten. Om deze filosofie zolang mogelijk vast te houden zijn wij afhankelijk van bijdragen van derden.

Activiteiten Vereniging Gieterveen
Aankoop feesttent voor dorpse activiteiten.

Dorpsbelangen Gieterveen
Eigen Tent voor paasvuur en overige activiteiten.

Dorpshuis Gieterveen
Wij willen het Dorpshuis verduurzamen. In 2014 hebben wij zonnepanelen geplaatst. Nu de CV ketel ter vervanging is willen wij ook overgaan naar water/warmtepomp. Tegelijkertijd investeren wij ook in vloerverwarming. Totale kosten €15.000 voor de water/warmtepomp.

Gymvereniging Vlugheid en Kracht
Aanschaf van gymnastiek materiaal. Het organiseren van een instuif middag om zo meer leden te kunnen trekken.

Jeu de boules vereniging De Uithoek
Onze vloer in de kantine is hard aan vervanging toe. Wij zouden dolblij zijn met een financiële bijdrage van Rabobank Clubkas om dit te kunnen realiseren. We kunnen dan weer jaren vooruit met het organiseren van activiteiten voor jong en oud,waarbij de weersomstandigheden dan minder van belang zijn!

Manege Oostermoer
tbv van de realisatie kantine

Tennisclub Gieterveen
Wij gaan het geld besteden het aankleden van de sportkantine.

Vrouwen van Nu afd. Gieterveen
Vieren van het 85-jarige jubileum in de vorm van een gezellige avond