Column: Het gevoel van… Zondagavond.

405

wasOpgeruimd staat netjes! Ken je dat gevoel? De kinderen op tijd naar bed, manlief op de laptop en je denkt…ik ga mijn avond nuttig invullen. Een frisse start op maandag geeft mij altijd een voldaan gevoel! Dus pak ik een kop koffie (geen koekje..) en open de harde schijf van het tv kastje. Wat een verzameling aan films en series moet er nog gekeken worden. Vier koppen koffie verder is de taartdiagram met de helft afgenomen. Missie geslaagd! De schijf is opgeruimd.
Naar buiten kijkend krijg ik een ‘alleen op de wereld’ gevoel. De buurt is stil, zelfs de lantarenpalen hebben hun lichten gereduceerd. Ik ben niet bijgelovig, maar schrik toch altijd een beetje als de klokken in huis op 00:00 staan. Misschien toch maar eens tijd om naar bed te gaan.
Een piepje uit de bijkeuken trekt mijn aandacht. Om de stilte van middernacht te doorbreken begin ik hardop tegen mezelf te praten. ‘nou, die was doe ik morgen wel!’ het gesprek gaat verder, ‘nee…je kan het beter nog even ophangen!’ In tweestrijd sta ik bij het lichtknopje…. ‘Nah…ik hang het toch maar op. Bij de gedachte dat ik er morgen nóg eerder af moet, wordt ik ook niet gelukkiger…
Na tien minuten dan eindelijk boven, daar begint het volgende gesprek…..’welke kleren doe ik morgen aan…?’