oktober, 2022

za08okt20:00Meer informatieLinde Nijland & Bert Ridderbos20:00 't Kleine Kerkje

Details

De pure folkmuziek van Linde Nijland en Bert Ridderbos klonk al vaker in het kleine kerkje. Op deze zaterdagavond is de pure folk van Linde Nijland, begeleidt door multi-instrumentalist Bert Ridderbos terug in het kleine kerkje!

Linde wordt door het muziektijdschrift Heaven ‘De beste folkzangeres van Nederland’ genoemd.  Multi-instrumentalist Bert werd door het Britse toonaangevende tijdschrift Roots als ‘seemingly a one man orchestra’ beschreven. Hij begeleidt Linde al jaren veelzijdig op gitaren, banjo, cittern en accordeon en was in het verleden o.a. deel van de Groningstalige groep Törf. In eerdere jaren speelden ze o.a. met Winterliederen (samen met Henk Scholte) en met de Britse Kirsty McGee samen.

Samen maakten Linde en Bert  o.a. een avontuurlijke, muzikale reis over land van Nederland naar Bhutan, waarbij ze samenspeelden met muzikanten in Iran, Servië, India en Bhutan. Ook toeren ze regelmatig in Engeland, waar tevens een deel van hun muzikale inspiratie vandaan komt, naast invloeden uit de Amerikaanse, Ierse en Schotse folk. Onlangs kwam hun nieuwste album ‘Ten Years’ uit, met daarop veel nieuw eigen werk van Linde, dat genomineerd werd voor de prestigieuze ‘Preis der Deutschen Schallplattenkritik’. Hiervan zijn bij het concert ook zeker liedjes te horen. En niet alleen op plaat maar ook live zijn Linde en Bert een echte belevenis. Mis het niet!

Entree €12

Organisator

X

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/gieterveen/public_html/wp-includes/functions.php on line 5219