Pick’n’Shovel

za24feb20:00Pick’n’Shovel20:00(GMT+01:00) 't Kleine Kerkje

Details

Telefonisch reserveren kan door te bellen naar 06-52030036

Americana-Rootsband Pick’n’Shovel is terug in ‘t Kleine Kerkje!
De band Pick’n’Shovel speelde er in 2018 voor het eerst. Het uitverkochte optreden was mooi en intiem en het publiek zat ademloos te luisteren.

Een blinde man speelt een zigeunerwijsje op een concertina. Hij krijgt bijval van een tokkelende banjo, gevolgd door een slide gitaar en een contrabas. Het zigeunerwijsje loopt over in een opzwepende trainsong. Het publiek wordt, los van tijd en ruimte, meegevoerd op een muzikale treinreis door het zuiden van de Verenigde Staten van weleer. Langs uitgestrekte velden met wuivende katoenplanten, door stoffige dorpjes, langs rivieren en oude vervallen stationnetjes.

Het optreden in ’t Kerkje was voor de Americana-roots band Pick’n’Shovel de aanleiding voor hun “Church Tour”. Hierin toeren zij sinds 2019 langs oude kerkjes in het Noorden en midden van het land.
Nu, 5 jaar na het gedenkwaardige optreden in ’t Kerkje, komen zij terug naar Gieterveen.

De band speelt met traditionele folk instrumenten zoals de busking bands in de straten van Nashville.
De metalen slide van de dobro en de tokkelende banjo geven een gruizige, authentieke klank en energieke ervaring: het publiek wil meedoen!

De band Pick’n’Shovel bestaat uit vijf muzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in diverse genres. Ze hebben elkaar gevonden in hun gezamenlijke liefde voor Roots en Americana. Hun individuele muzikale achtergronden, zoals bluegrass, zydeco, blues, jazz, klezmer, country, folk, Beatles en Rock-‘n-roll, komen samen in de unieke Pick’n’Shovel sound.

Pick’n’Shovel speelt eigen repertoire, afgewisseld met Roots- en Americana klassiekers in een nieuwe eigen stijl. De instrumenten, bretels, petjes en de verhalen maken de Roots-ervaring compleet.

Tijd

(Zaterdag) 20:00(GMT+01:00)


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/gieterveen/public_html/wp-includes/functions.php on line 5349