Nieuwsbrief dorpsbelangen 2/2023

821

Beste inwoners,

Hierbij volgt onze 2e nieuwsbrief! De zomer is inmiddels Nederland binnengedrongen en de mussen vielen bijna dood van het dak. Tijd voor een update vanuit Dorpsbelangen! De afgelopen periode is er weer genoeg gebeurd. We nemen jullie graag mee in de dingen die besproken en gedaan zijn.

Oproep:

Allereerst beginnen wij met een oproep, er kunnen weer projecten ingediend worden bij het gebiedsfonds. Deze projecten dienen vóór 1 augustus bij dorpsbelangen aangeleverd te worden. Dit kan via dorpsbelangengieterveen@gmail.com . Vragen over hoe het gebiedsfonds werkt en aan welke voorwaarden moet worden voldoen? Kijk op gebiedsfondsoostermoer.nl . We zien nieuwe projecten namelijk graag tegemoet!  De volgende periode voor het indienen van projecten loopt tot 01-02-2024.

Actualiteiten

Zoals aangegeven in de eerste nieuwsbrief organiseerde dorpsbelangen een verenigingsoverleg. Dit overleg was gericht op kennismaken en luisteren wat er zoal bij verenigingen/organisaties speelt. Vrijwel alle verenigingen of organisaties waren aanwezig. Conclusie van de avond is dat we ieder jaar een bijeenkomst willen organiseren voor alle verenigingen om ervaringen en ideeën met elkaar te delen.

 

Op 22 maart hielden we onze gebruikelijk jaarvergadering weer. Tevens was het de avond om nieuwe dorpsbewoners te voorzien van de welkomsbox. Fijn om te zien dat bijna alle nieuwe inwoners aanwezig waren en de box met dorpsvlag in ontvangst konden nemen.

Heeft u iets voor de welkomsbox? Over uw bedrijf bijvoorbeeld? Neem gerust contact met ons op!

Tijdens de jaarvergadering werd ook een nieuw bestuurslid benoemd. We zijn blij dat Annika van der Molen toegevoegd is aan ons bestuur. Ze is nog niet zolang geleden weer terug verhuisd naar Gieterveen en wil zich dan ook graag inzetten voor een beter en mooier dorp!

 

 

9 April organiseerde Dorpsbelangen samen met AVG weer een succesvol paasvuur. We kijken terug op een hele mooie avond met prachtig weer. De bult is mooi opgebrand. Mede doordat er alleen maar snoeihout binnengebracht is. Daar zijn we als dorpsbelangen natuurlijk zeer blij mee en kijken dan ook al weer uit naar volgend jaar!

 

Informatie avond gemeente over evt. Nieuwbouw

Eind maart kwam de gemeente langs om hun plannen te presenteren over evt. nieuwbouw achter het Vonderpad. Met grote getale kwamen geïnteresseerden naar het dorpshuis waar input getoond kon worden op de plannen. Op dit moment is er vanuit de gemeente geen extra informatie om te delen met betrekking tot de woningbouw. Zodra er meer bekend gemaakt is zullen we dit z.s.m. met jullie delen.

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van de nieuwsbrief.  Heeft u vragen? Mail ons gerust!

Mocht u nog verbeter punten hebben ten behoeve van het dorp. Op de website https://www.aaenhunze.nl/ kunt u heel eenvoudig melding maken van een situatie wat aandacht nodig heeft. U ontvangt dan een zaaknummer, indien er geen reactie volgt binnen redelijke termijn van de gemeente, mag u het zaaknummer mailen naar dorpsbelangengieterveen@gmail.com wij zullen dan met de gemeente in gesprek gaan hierover.

Wij wensen u een mooie vakantie

Dorpsbelangen Gieterveen