Update: bouw manege Gieterveen start deze week (20-04-2014)

Ruim 2 jaar heeft het op zich laten wachten, wat tot  onvrede zorgde bij veel leden. De ambitieuze plannen van rijvereniging en ponyclub Oostermoer hingen aan een zijdedraadje. Net als andere verenigingen, bedrijven en individuen had ook Oostermoer problemen de liquide middelen voor de nieuwbouw los te krijgen bij de bank. Maar de rijvereniging gaf niet op en inmiddels is de kogel is door de kerk.

Deze week zullen de graafwerkzaamheden voor de bouw van de manege aan de Tjassenswijk starten. De  manege zal bestaan uit een hal van 50 bij 28 meter, hierin is plaats voor een binnenbak van 20 bij 40 meter. Tevens zal de manege over 10 stallen beschikken welke beschikbaar zijn voor verhuur. Ook zal er en een kleine kantine en buitenbak van 20 bij 60 meter worden gerealiseerd. Rond de manege zal de nodige verharde parkeergelegenheid worden aangebracht. De grondwerkzaamheden  worden uitgevoerd door E. Mennega grondverzet uit Eext en de bouw door Bouwbedrijf Stoffers uit Ekehaar. Volgens planning moet het geheel deze herfst opgeleverd worden. Zodoende kunnen de leden aankomend winterseizoen gebruik maken van de nieuwe accommodatie.

woensdagmiddag 22 april rond 17.00 uur zal er een fotomoment plaatsvinden op locatie. Wethouder Heijerman zal in het bijzijn van het bestuur en de nodige betrokken mensen en partijen een aftrap geven voor de bouw. Later meer …

 


 

Ontwikkelingen bouw manege Gieterveen (07-03-2013)

wp4b191fc8_0f
De oude manege aan de Kalkamperweg te Gieten

De gemeente is momenteel bezig met de procedure voor de bouw van een verenigingsmanege van de rijvereniging en ponyclub Oostermoer. De beschikbaar gestelde grond ligt aan de Tjassenswijk en is eigendom van Jacob Haandrikman.

Voorheen stond de manege aan de Kalkmaperweg in Gieten, maar deze moest wijken voor de vernieuwde op- en afritten van de N34. De vereniging heeft zodoende al een drietal jaar geen eigen manege meer. Daardoor waren ze genoodzaakt elders onderdak te zoeken. Momenteel lessen de leden bij Stoeterij Tewis te Westdorp nabij Borger. Dit is voor de korte termijn een prima oplossing, maar op de lange termijn zal dit de vereniging niet ten goede komen. Daarom heeft de vereniging onderzoek gedaan naar het bouwen van een nieuwe manege in eigen gemeente. Er waren een aantal opties voor een nieuwe locatie maar de locatie aan de Tjassenswijk in Gieterveen heeft uiteindelijk de voorkeur gekregen.

De bedoeling is dat er een rijhal van 20×40 meter gebouwd wordt. Hieraan vast komen 10 stallen en een kantine. Verder wordt er plaats gemaakt voor een buitenbak, stapmolen en parkeergelegenheid. Hierdoor zal het mogelijk zijn om in de zomermaanden buitenwedstrijden te organiseren. De manege heeft van oudsher altijd in Gieten gestaan daarom is het voor sommige mensen nog even wennen dat zij straks naar het kleinere buurtdorp moeten komen. Desalniettemin is dit een geweldige aanvulling voor sport & recreatie in een dorp als Gieterveen!!

Voor een kleine impressie van de manege (klik hier)

Dit bestand is geheel onder voorbehoud, er kunnen geen rechten aan worden ontleend !!!

 

Geef een reactie