Vragen-estafette: Ineke van de Ven

1069

De vragen-estafette is een onderdeel van Gieterveen.com, waarbij een doosje met een aantal vragen doorgegeven wordt onder inwoners van Gieterveen. De persoon die de doos in ontvangst neemt, beantwoordt deze vragen en zoekt vervolgens iemand anders als nieuwe deelnemer aan deze vragen-estafette. Hier kun je alle deelnemers tot nu toe nog eens nalezen.


Ineke1. Wat is je naam?
Ineke van de Ven

2. Wat is je leeftijd?
56 jaar

3. Hoe lang woon je in Gieterveen?
Ik woon in Gieterveen sinds oktober 1988. Moeder van Harm Jan: Geesje Wigchering-Langejans Sijbring is toen verhuisd naar de Bentpollen en toen kwam er een plekje voor mij vrij op de boerderij.

4. Heb je altijd in Gieterveen gewoond? Waarom? Waarom eventueel ooit verhuisd en waar naartoe? Waarom weer terug naar Gieterveen verhuisd?
Ik ben geboren in Brabant, in een klein dorpje vlak tegen Den Bosch aan ( Orthen). Toen ik 18 jaar was ben ik gaan studeren in Utrecht. In 1985 was ik afgestudeerd en kreeg toen mijn eerste baan in Assen. Ik ben toen gaan wonen in Eexterveen. In die tijd heb ik Harm Jan leren kennen en heb sinds die tijd Drenthe niet meer voor lange tijd verlaten.

5. Welke opleiding volg je of heb je gevolgd?
Opleidingen: geneeskunde studie aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Huisartsenopleiding in Groningen. Spuitlicentie bij Terra Next en diploma Knaagdierbeheersing.

6. Wat doe je in het dagelijks leven of wat heb je vroeger gedaan voor werk? Hoe bevalt dat? Hoe lang doe je dat of deed je dat?
6. Dagelijks leven: In mijn dagelijks leven werk ik in mijn huisartsenpraktijk in Gieten. Sinds 2005 ben ik praktijkeigenaar. Sinds 1990 werk ik als waarnemend huisarts in Gieten, Gasselternijveen en Wildervank. Verder heb ik van 1990-2005 gewerkt in Verpleeghuis Meander te Veendam en heb ik gewerkt aan de Hanzehogeschool. Ik gaf daar les aan een vervolgopleiding voor verpleegkundig specialisten: Advanced Nursing Practice. Ik heb dus veel afwisselend werk gehad, wat heel boeiend is om te doen.

7. Wat doe je in jouw vrije tijd? (hobby’s interesses en/of sport) Waarom juist deze hobby’s, interesse of sport?
Mijn vrije tijd werd tot 2012 hoofdzakelijk besteed aan mijn gezin. In 2010 is Geert het huis uit gegaan en in 2012 zijn Rient en Renske uitgevlogen. Vanaf januari 2014 besteed ik mijn vrije tijd voor een groot deel aan de boerderij van mijn broer in Woldendorp/Nieuwolda, die plotseling is overleden. Verder mag ik graag wandelen en ik ben dol op bloemen; ik mag heel graag naar bloemen kijken en mooie dingen maken van bloemen. Ik hou ook veel van muziek en mag graag naar de concerten gaan in het Kleine Kerkje. Deze concerten zijn altijd heel erg knus en mooi.

8. Wat zijn je favoriete TV programma’s?
ik kijk heel weinig TV. Ik kijk het meest naar actualiteitsprogramma`s zoals Pauw, Eva Jinek, TV-Noord. Verder kijk ik graag naar romantische films op TV, maar die zijn er niet zo vaak op.

9. Heb je een (bestuurlijke) functie binnen één of meerdere van verenigingen?
Momenteel heb ik geen bestuursfuncties in Gieterveen. Jaren terug heb ik wel in het bestuur van de Peuterspeelzaal ‘`t Porkenhoesie” gezeten.

10. Denk je, dat je over 10 jaar nog in Gieterveen woont? Waarom wel/ waarom niet?
Ik heb geen idee of ik over 10 jaar nog in Gieterveen woon. Er kan zomaar van alles gebeuren in je leven.

11. Hoe kijk je aan tegen de leefbaarheid in jouw dorp?
Hoe kijk ik tegen leefbaarheid aan; Leefbaarheid moet je als mens zelf maken. Ik vind verdraagzaamheid en behulpzaamheid van mensen, veel belangrijker voor de leefbaarheid dan voorzieningen van de overheid. Als mensen het met elkaar fijn en gezellig hebben dan is de leefbaarheid goed. Het allerbelangrijkste zit in de harten van mensen.

12. Wat zal je willen verbeteren of veranderen aan Gieterveen? Waarom?)
ik vind het heel erg dat er 2-spalt lijkt te ontstaan in het Dorp in verband met de windmolens. Ik denk dat windmolens goed zijn voor onze samenleving. Er is veel stemmingmakerij rondom de windmolens. Ik hoop van harte dat er een constructieve samenwerking komt tussen de “voor – en –tegenstanders”. Oorlog voeren geeft heel veel negatieve energie en over het algemeen alleen maar verliezers.

13. Wat wil je vragen aan de volgende deelnemer van de “Vragen Estafette?”(Schrijf deze vraag ook op een papiertje en doe deze in de doos?)
Ik ga de doos doen naar Jan en Lies smit:
met de vraag aan hun: Hoe is het leven na de winkel. Hoe kijken jullie terug op jullie leven met de winkel. Wat waren de hoogtepunten waar je met plezier op terugkijkt ?

14. Wat is je antwoord op de vraag van de vorige deelnemer?)
Dan de vraag van Otto Bazuin: Waar voel je je het beste thuis: Ben je een echte Gieterveense, Brabantse of wereldburger ? wel voorkeur? : Ik heb geen voorkeur. Ik kan me overal thuis voelen. Ik voel met thuis waar liefde is, waar ik boeiende dingen om me heen heb; waar ik me nuttig kan maken en waar ik me gewaardeerd voel.